16 Deelnemende ploegen in 2012!

17e editie U13 Cup Bassevelde
Nieuwe naam, nieuw logo en nieuwe formule

VZW Maarten brengt met de 17de editie van het Internationaal Miniementornooi grote vernieuwingen. Het tornooi krijgt een nieuw logo en dat verdient ook een nieuwe naam: U13 Cup Bassevelde. Het woord 'Miniemen' is ietwat verouderd, niet meer van toepassing. Internationaal kent men de betekenis hiervan niet. Trouwens, U13Cup 'bekt' gewoon beter. Vandaar...

Nieuw is ook onze formule. Dit jaar presenteren we 16 in plaats van 12 ploegen, met een verhouding van 8 Belgische en 8 buitenlandse teams. In totaal zullen deze jeugdploegen uit 7 verschillende landen de sportieve strijd met elkaar gaan. Met op het eind een prachtige winnaar.
En er is nog een constante in ons tornooi: de schitterende affiche die we u terug kunnen aanbieden, met de volgende namen uit België: Klauwaarts Bassevelde, Selectie Jeugdcup U13 Het Nieuwsblad, Sporting Lokeren, Cercle Brugge, Racing Genk, Standard Luik, Club Brugge, RSC Anderlecht. Uit Nederland: Ajax Amsterdam, AZ Alkmaar en PSV Eindhoven. Uit Schotland komt traditioneel Celtic Glasgow. Nieuw deze editie zijn Borussia Dortmund uit Duitsland, Spartak Moskou uit Rusland en FC Liverpool uit Engeland.
En natuurlijk is er ook FC Barcelona. Deze Europese grootheid komt al voor de 3e maal deelnemen in Bassevelde.
Tijdens het Pinksterweekend van 25, 26 en 27 mei zal er weer jeugdvoetbal te zien zijn op de terreinen van Klauwaarts Bassevelde om duimen en vingers bij af te likken! Er zijn echter niet alleen de ploegen. Ook bij de scheidsrechters, onder leiding van dhr. Emiel Tack, streven we naar een niveau dat bij dit tornooi past. Iets waar we erg trots op zijn.
Een andere constante is de zeer gewaardeerde ondersteuning van onze sponsors, en van de gemeente Assenede, onze officiële partner. Het organiseren van zulk een hoogstaand tornooi kan nooit tot stand komen zonder de financiële steun van de vele sponsors, groot en klein. Dit evenement staat of valt met hun bijdrage, waarvoor onze oprechte dank.
Volgende constante: de vele vaten bier, met liefde en kennis getapt in de verschillende tenten en kantine. Worsten , hamburgers en frieten bakken, van 's morgens tot 's avonds, 3 dagen aan een stuk. Ga er maar aan staan.
Onze vele gastgezinnen en medewerkers maken door hun onvolprezen inzet en geestdrift dit tornooi tot wat het is geworden: een zeer hoog aangeschreven evenement dat door de topteams uit binnen- en buitenland de titel kreeg van 'Champions' League' voor U13. Samen willen we ons tornooi presenteren en op de kaart zetten. Samen zetten we er de schouders onder. We merken dit elk jaar weer. Bij de ontlading na afloop van het tornooi op zondagavond en maandag. Het moment van nagenieten wordt steeds meer een happening waar iedereen bij wil zijn en nog even wil bijpraten over de gebeurtenissen in het weekend. VZW Maarten wil dan ook graag al diegenen die dit tornooi mogelijk maken, bedanken voor hun bijdrage, in welke vorm dan ook.

Naast de U13 Cup hebben we nog andere sportieve hoogstandjes in petto.
Op vrijdag 25 mei presenteren wij 2 openingswedstrijden. Om 18u spelen de Dames 1e Nationale van WB Sinaai Girls tegen Club Brugge. Bij Sinaai speelt ons eigen jeugdproduct Lies Van Hamme en bij Club Brugge verdedigt lokale speelster Kim Dossche het doel. Ongetwijfeld wordt deze match promotie voor het damesvoetbal! Om 19.15u geven de nat. U15 van Club Brugge hun leeftijdsgenoten van PSV Eindhoven partij. Inkom voor deze beide matchen is gratis.
Op zaterdag 27 mei om 20u worden er 2 finalewedstrijden gespeeld, georganiseerd door de Jeugdcup Het Nieuwsblad. De nationale selecties van de Jeugdcup Het Nieuwsblad treden aan tegen de Oost-Vlaamse selecties van Knapen en Scholieren.
Op zondag 27 mei organiseren 4 studenten van Artevelde Hogeschool de eerste editie van Buurtsportcup Vlaanderen. Dit tornooitje wil kansarme jongeren uit verschillende buurtsportwerkingen een dag vol competitie en entertainment aanbieden op het soccerboardingterrein van Klauwaarts Bassevelde.
Er is ook weer gratis randanimatie voorzien. Gedurende het ganse tornooi kunnen de kinderen zich uitleven in het springkastelendorp van Toys uit Zelzate.  

VZW Maarten en Bassevelde maken zich op voor een Pinksterweekend met attractief jeugdvoetbal vol spanning, actie en emotie. Samen met onze typische Vlaamse kermissfeer van spijs, drank en leute en met hopelijk prachtig voetbalweer maken we er weer een schitterend geslaagde U13 Cup van!​

Editie 2009: Anderlecht wint 14e Internationaal Miniementornooi

Prachtig weer, hoogstaand jeugdvoetbal, veel volk, het was weer Vlaamse kermis in Bassevelde tijdens het Pinksterweekend.

Nochtans hing het voortbestaan van het tornooi aan een zijden draadje, toen onze VIP-tent werd weggeblazen door de zware storm tijdens de maandagnacht voor het tornooi. De balans was zwaar: een volledig vernielde tent en veel schade aan het huis van de buren, die het na de eerste grote schrik gelukkig allemaal goed opnamen. En de VZW Maarten moest op zoek naar een nieuwe tent die weer volledig opnieuw moest gezet en ingericht worden.
Dankzij de inzet en hulp van al onze vrijwilligers (verwachte en onverwachte) werd de achterstand snel opgehaald en kon het tornooi toch plaatsvinden.

De 14e editie van het tornooi opende op vrijdagavond met de match tussen de Belgische nationale ploeg U16 en de U17 van Lokeren. Het werd een aantrekkelijke partij waarin de Oost-Vlamingen een maatje te groot bleken voor de jonge Rode Duivels.

Op zaterdagmorgen was er al veel volk op de been voor de schiftingswedstrijden. Onze jonge Klauwaarts werden luid aangemoedigd in hun partijen tegen Ajax Amsterdam en Celtic Glasgow. Onze miniemen deden het niet slecht maar verloren wel 2 keer van de sterkere buitenlanders. Ondertussen waren 8 regionale ploegjes U9 begonnen aan het 1e soccerboardingtornooi van de Klauwaarts.

Net voor de grote finale op zondag mochten de U9 van Bassevelde en Wippelgem uitvechten wie dit soccerboardingtornooi zou winnen. Onze eigen piepjonge Klauwaarts mochten uiteindelijk pronken met de trofee na een terechte zege.
Veel bekijks op het tornooi had ook Supersport United uit Zuid-Afrika, de 1e niet-Europese ploeg die ooit deelnam. Met hun gulle lach en hun aanstekelijke gezang stalen de jonge Zuid-Afrikanen vele harten. Sportief gezien bleven zij net als Lazio Roma echter wat onder de verwachtingen, alhoewel de Italianen zich herpakten zaterdagnamiddag.

Op zondagmorgen brachten de halve finales opnieuw het beste voetbal en de nodige spanning. De finale ging tussen Anderlecht en Ajax Amsterdam. Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, maar uiteindelijk werd het nog een duidelijke zege voor Anderlecht dat zichzelf opvolgt als tornooiwinnaar.
Beste speler kwam ook uit de rangen van paars-wit: Charly Musonda Junior. AZ Alkmaar leverde met Joost Balk de beste doelman. Topschutter werd Yusuf Bunting van Supersport United dat ook de Fairplay-beker meenam naar Zuid-Afrika.

VZW Maarten is heel tevreden met deze schitterend geslaagde 14e editie van het tornooi. Bedankt aan alle ploegen, medewerkers, gastgezinnen en sponsors voor hun inzet en enthousiasme en tot volgend jaar voor het 15-jarig jubileum!

Loting 2009.

De Loting van het 14e Internationaal Miniementornooi zat in een nieuw kleedje. Eerst werd er geloot en dan pas was er receptie. Ook geen paaseieren meer, maar echte balletjes en bokalen zoals bij de loting van de echte Champions' League.
De Loting bracht weer heel wat bekende gezichten naar Bassevelde. Het werd weer een gevarieerde en interessante avond.
Ongeveer 300 aanwezigen genoten van de mooie muziek gebracht op strijkinstrumenten door de familie Van de Fonteyne uit Oosteeklo. Na de korte speech van tornooileider Patrick Martens riep presentator Tom Boudeweel de eerste gasten op het podium: oud-voetballers Jeff Jurion en Jacky Munaron. Beide coryfeeën mochten de 4 reekshoofden loten. Daarna kwamen 2 spelers van AA Gent aan de beurt, Stef Wils en Tim Smolders. Na hun loting werden zij op de rooster gelegd door een paar van onze Basseveldse miniemen. Ook vedetten buiten het voetbal vonden de weg naar Bassevelde. Wielergrootheid Etienne De Wilde mocht samen met kunstschaatsbv Vital Borkelmans ook een paar balletjes uit de bokalen halen. Vital moest daarna nog in de biechtstoel waar pastoor Jelle hem het vuur aan de schenen legde. De laatste ploegen werden geloot door ex-voetballer Patrick Vervoort, die tegenwoordig spelersmakelaar is van oa. Moussa Dembélé. Vervoort werd bijgestaan door Odjija Vadis van Club Brugge. Miniem James deed nog een intiem interviewtje met Vadis op de zitzak. Onze Basseveldse master of ceremony Tom Robersscheuten zorgde ervoor dat de stoelendans voor de receptie perfect werd uitgevoerd, zodat de Augustijn overvloedig kon stromen!

De Miniemen van Klauwaarts Bassevelde gingen zeer tevreden naar huis. Zij mogen zich opmaken voor reekswedstrijden tegen kleppers Celtic Glasgow en Ajax Amsterdam.

Het volledige wedstrijdschema vind je onder Programma. Foto's van de Loting staan in het fotoalbum.

Editie 2008: Anderlecht wint 13de editie van het Int. Miniemetornooi.

RSC Anderlecht is de winnaar van het 13e Internationaal Miniementornooi van Bassevelde geworden. In een spannende finale tegen AZ Alkmaar konden de Brusselaars met een laat doelpunt de overwinning binnenhalen. 13 Bleek allerminst een ongeluksgetal voor de tornooiorganisatie. Nog nooit mochten we al op zaterdag zoveel toeschouwers verwelkomen op de voetbalterreinen in de Beekstraat! Voor de wedstrijd Real Madrid - Ajax Amsterdam was het echt drummen om nog een plaatsje te vinden. Deels te danken aan het mooie weer, maar zeker ook aan het Zidane-effect. Heel wat voetbalsupporters wilden de zoon van Zizou aan het werk zien. Ook op zondagnamiddag kon je weer op de koppen lopen in Bassevelde. De openingswedstrijd op vrijdagavond tussen de U16 van Club Brugge en NAC Breda gaf het startschot voor een fantastisch tornooiweekend. Club Brugge won deze België-Nederland met 2-0. Op zaterdagmorgen mocht KVVK Bassevelde het tornooi echt op gang schieten tegen Ajax Amsterdam. Frank De Boer zocht en kreeg zijn revanche voor zijn nederlaag tegen de jonge Klauwaarts vorig jaar. Bassevelde ging de boot in met 0-6 tegen de sterke Amsterdammers! Ook Anderlecht profileerde zich snel als kandidaat-tornooiwinnaar. De Brusselaars versloegen KAA Gent met zware 0-8-cijfers en ook Tottenham bleek een maatje te klein voor RSCA. Daarna moest ook Lokeren het onderspit delven. Anderlecht versloeg de Oost-Vlamingen met 7-0. Op zondagmorgen in de halve finale had RSCA meer moeite met Germinal Beerschot. GBA had de halve finale bereikt na een strafschoppenthriller tegen Ajax Amsterdam. Het werd maar liefst 10-9 voor de Antwerpenaars! Anderlecht won met 2-0 van Beerschot na een spannende wedstrijd en stond in de finale. Tegenstander daar werd AZ Alkmaar, de club van onze plaatselijke Rode Duivel Maarten Martens. AZ Alkmaar wou absoluut veel beter doen dan de laatste plaats vorig jaar. De Nederlanders speelden een prima tornooi met overwinningen op Beerschot, Werder Bremen en Real Madrid dat duidelijk niet zo sterk was als de afgelopen jaren toen ze telkens het tornooi wonnen. In de halve finale versloeg AZ Club Brugge dat met een 3e plaats opnieuw een goed resultaat neerzette in Bassevelde. De finale was een spannende match met kansen voor beide ploegen. Voor een zeer talrijk opgekomen publiek (7 à 8 rijen dik stonden de toeschouwers!) toonden Anderlecht en AZ dat ze terecht in de finale stonden. Anderlecht scoorde een laat doelpunt en werd daarmee eindwinnaar van de 13de editie van het tornooi. De buitenlandse ploegen Werder Bremen en Tottenham konden de verwachtingen niet inlossen en moesten terecht het hoofd buigen voor de clubs uit België en Nederland. En ook Real Madrid met Enzo Zidane was niet opgewassen tegen de ploegen uit de Lage Landen. Ons eigen Klauwaarts Bassevelde, versterkt met de betere spelers uit de streek, speelde een verdienstelijk tornooi. Ze scoorden tegen Real Madrid! Lange tijd zat er zelfs een gelijkspel in, maar een late penalty voor Real besliste daar anders over. Tegen Werder Bremen en voor de plaats tegen KAA Gent zat er meer in voor Bassevelde, maar onze jongens verloren toch beide partijen. Toch mogen de jonge Klauwaarts trots zijn op hun prestaties en hun 5 gescoorde doelpunten! Mohamed Soumare van Anderlecht werd topschutter met 8 doelpunten. Beste doelman werd Benny Rogiest van Club Brugge en Nicolas Yonis van AZ Alkmaar mocht de trofee van beste speler mee naar huis nemen. De Fairplay-prijs ging naar KAA Gent. VZW Maarten en Klauwaarts Bassevelde danken van harte alle ploegen, medewerkers, gastgezinnen en sponsors van het 13de Internationaal Miniementornooi. Door jullie tomeloze inzet, groot enthousiasme en royale steun werd het een prachtig tornooiweekend! Fantastisch op alle vlakken! Nogmaals bedankt aan iedereen en tot volgend jaar voor de 14de editie!

Loting 2008

De Loting van het 13e Internationaal Miniementornooi bracht weer heel wat bekende gezichten naar Bassevelde. Het werd weer een gevarieerde en interessante avond. Na de emotionele speech van tornooileider Patrick Martens mochten Oost-Vlaams Provinciegouverneur Denys en Burgemeester De Coninck de spits afbijten.
Onze plaatselijke Rode Duivel Maarten Martens kwam vertellen over de goede evolutie van zijn blessure. Maarten werd geflankeerd door oud-international Patrick Vervoort, tegenwoordig spelersmanager van oa. Moussa Dembélé.
Seizoensrevelatie Cercle Brugge werd vertegenwoordigd door Stijn Desmet en Tom De Sutter. Buur Club stuurde Jeroen Simaeys en Glen Verbauwhede, altijd goed voor een pittig verhaaltje.
Ook Lokerens "vree wijze" Fred Dupré was er weer bij, samen met zijn ploegmaat Killian Overmeire. Naast hen zat Nathan Dhaemers van Zulte-Waregem die ook zijn trainer Franky Dury meebracht.
Voor AA Gent kwam Jonas De Roeck een loting doen.
Maar de grote klepper van de avond was Dender-coach Johan Boskamp, die samen met Dury grote promotie voerde voor het Belgische jeugdvoetbal. Bossie zat zich echt te "bescheuren" tijdens het optreden van onze komiek Tom, die een hilarische imitatie van beide trainers ten beste gaf!
Twee kandidates Miss Sports sloten een mooie en geslaagde avond af.
De Miniemen van Klauwaarts Bassevelde gingen zeer tevreden naar huis. Zij mogen zich opmaken voor reekswedstrijden tegen kleppers Real Madrid en Ajax Amsterdam.

Editie 2007.

Het waren weer fantastische tornooidagen tijdens het Pinksterweekend! Ploegen uit 6 landen lieten hun kunsten zien op onze mooie terreinen. Veel volk, relatief goed weer en heel veel schoon jeugdvoetbal zorgden ervoor dat het opnieuw een succesvol voetbalweekend was voor Bassevelde. Real Madrid werd de winnaar van het 12de Internationaal Miniementornooi. De Spanjaarden maakten hun rol van topfavoriet waar en wonnen voor de 3de keer het tornooi.

In de halve finale zette Real na een spannende wedstrijd PSV Eindhoven met de strafschoppen opzij. In de finale namen ze het op tegen nieuwkomer Germinal Beerschot. Het werd een mooie wedstrijd met veel doelpunten. Real haalde het uiteindelijk met 5-2 van de Antwerpenaars.

Bassevelde behaalt beste resultaat ooit !

De grote verrassing van het tornooi was de 6de plaats van ons eigen Klauwaarts Bassevelde!!! Onze miniemen werden versterkt door een aantal spelers van Lokeren, Maldegem en Evergem. De 1e poulematch tegen AZ Alkmaar verloren de jonge Klauwaarts nog, maar tegen Nantes scoorden ze maar liefst 3 maal! Een fantastisch resultaat dat door spelers, begeleiding en supporters luidkeels werd gevierd. Door het verlies van AZ tegen Nantes werd Bassevelde zelfs groepswinnaar. ’s Namiddags verloren onze miniemen wel tegen Club Brugge, maar op zondagmorgen konden we Ajax Amsterdam kloppen met 1-0, mede dankzij een paar sterke reddingen van doelman Ilias Rchidi. Ongelofelijk, het kleine Bassevelde won van het grote Ajax van trainer Frank De Boer! De wedstrijd voor de 5de en 6de plaats was opnieuw tegen Nantes, maar nu lieten de Fransen zich niet meer verrassen. Nantes nam wraak en won met 4-0 van de Klauwaarts. Maar een 6de plaats op hun eigen tornooi, dat is nog nooit gebeurd. KVV Klauwaarts en VZW Maarten zijn terecht trots op hun miniemenploeg! Het werd nog mooier voor Bassevelde. Doelman Ilias Rchidi werd uitgeroepen tot beste doelman van het tornooi. Ilias woont in Bassevelde, maar speelt al jaren bij Lokeren.

Er zijn foto's te bezichtigen in het fotoalbum.

De einduitslag 2007 vindt u bij historie.

Beste speler 2007.

Topschutter van het tornooi was Oumar Diouk van Germinal Beerschot met 6 doelpunten, beste speler werd Depay Memphis van PSV Eindhoven. FC Nantes mocht opnieuw de Fairplay-trofee mee naar huis nemen.

VZW Maarten dankt alle ploegen, gastgezinnen, medewerkers en sponsors voor hun inzet en bereidwilligheid voor, tijdens en na het tornooi. Dankzij jullie werd het weer een geslaagd tornooi! Ook zeker een bedanking voor Defensie voor hun materiele steun!

Schrijf alvast volgende data in je agenda: in 2008 vindt het 13de Internationaal Miniementornooi plaats op vrijdag 30, zaterdag 31 mei en zondag 1 juni.

15de editie, 29 en 30 mei 2010

15e Internationaal Miniementornooi brengt topaffiche naar Bassevelde.

Voor het 15-jarig jubileum van het Internationaal Miniementornooi kan de VZW Maarten een absolute topaffiche voorleggen. Niemand minder dan DE topclub in Europa komt naar Bassevelde op 29 en 30 mei 2010: FC BARCELONA!!!

We proberen al 15 jaar om de Spaanse topper te laten deelnemen en eindelijk is het ons gelukt! De organisatie is erg fier dat naast Barcelona ook nog teams uit 5 andere landen zullen deelnemen. Uit Duitsland komt Bayer Leverkusen, dat wereldwijd gekend is voor hun kwalitatief hoogstaande jeugdopleiding. Uit Frankrijk komt met Lille de club met een van de beste voetbalscholen van Europa. Het Schotse Celtic Glasgow is als vanouds een graag geziene gast in Bassevelde. Uit Nederland komen dit jaar Ajax Amsterdam, landskampioen AZ Alkmaar en, na een paar jaar afwezigheid, opnieuw Feyenoord Rotterdam.

Alle Belgische topteams zijn ook weer present. Naast oudgedienden Anderlecht, Club Brugge en Lokeren, wisten we dit jaar Standard Luik weer te strikken voor ons tornooi. En natuurlijk doen ook de Basseveldse miniemen mee op hun eigen tornooi.

6 landen te gast en een fantastische club als Barcelona als topper, er zal weer attractief jeugdvoetbal te zien zijn in Bassevelde tijdens het laatste weekend van mei 2010!

Sociale Media

Cup Sponsors

Recent Nieuws

Winnaars 2018

Herman De Groote | 29-05-2018

Tombola op zondag

Herman De Groote | 29-05-2018

LOSC Lille vervangt Next Gen USA

Herman De Groote | 21-03-2018

U13 CUP 2018

Met de deelname van Valencia CF krijgen we opnieuw een topper uit de Spaanse competitie over de vloer. Ook het Portugese Sporting Clube de Portugal, beter gekend als Sporting Lissabon komt naar Bassevelde! Europese kleppers als FC Nantes, Tottenham, Celtic, Bayer Leverkusen, AZ en PSV en alle Belgische topploegen vervolledigen het lijstje. Lees meer op de pagina teams 2018.

Fotoalbum

Like ons op Facebook